Kidulių miestelis paminėjo 465-mečio jubiliejų ir bendruomenės centro „Vinkšnupis“ 20-metį

2024 metų rugsėjo 7 dieną Kidulių miestelis triukšmingai atšventė dvi svarbias sukaktis – miestelio 465 metų įkūrimo jubiliejų ir bendruomenės centro „Vinkšnupis“ 20-metį.

Šis išskirtinis renginys pritraukė ne tik vietos gyventojus, bet ir garbingus svečius, tarp kurių buvo Seimo nariai Irena Haase ir Giedrius Surplys, Šakių rajono savivaldybės meras Raimondas Januševičius bei kiti valdžios ir bendruomenių atstovai.

Įspūdingas šventinis renginys prasidėjo džiugiomis sveikinimo kalbomis. Šakių rajono meras Raimondas Januševičius, įteikdamas padėką Kidulių bendruomenės centrui „Vinkšnupis“, išreiškė savo dėkingumą už bendruomenės veiklą: „Jūsų 20-metis – tai ryškus žingsnis bendruomenės istorijoje, pripildytas šilumos, nuoširdumo ir prasmingų darbų. Dėkodamas už Jūsų kuriamą bendrystę, linkiu dar daug ambicingų ateities planų.“

Kidulių bendruomenės centras „Vinkšnupis“ šiemet šventė savo 20-ąjį jubiliejų. Per du dešimtmečius bendruomenės centras sugebėjo suburti miestelio gyventojus, skatinti jų bendruomeniškumą, puoselėti kultūrą ir organizuoti daugybę socialinių bei kultūrinių iniciatyvų.

Bendruomenės pirmininkė Zita Janulaitienė džiaugėsi, kad „Vinkšnupis“ tapo neatsiejama miestelio dalimi, ir pažymėjo, kad bendruomenės sėkmės paslaptis – tai nuoširdus darbas ir glaudus ryšys tarp narių.

Sveikinimo žodžių negailėjo ir Šakių rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Darius Aštrauskas, džiaugdamasis bendruomenės veiklomis.

Kidulių bendruomenių centrų asociacijos atstovės išreiškė pagarbą už 20 metų sėkmingos veiklos ir linkėjo dar daug naujų projektų bei iniciatyvų, kurios toliau vienytų ir stiprintų bendruomenę.

Kidulių miestelio ir bendruomenės šventė pasižymėjo turtinga ir įvairialype programa. Visą dieną vyko gyvos muzikos koncertai – kapelos, ansambliai, solistai ir įvairios grupės dovanojo šventės dalyviams įsimintinų pasirodymų. Vienas iš ryškiausių šventės momentų – cirko artistų pasirodymai, kurie sužavėjo ir mažus, ir didelius.

Šventės kulminacija tapo įspūdingas ugnies šou, kuris simbolizavo ne tik šventės pabaigą, bet ir naujų pradžių laukimą – naujų idėjų ir projektų gimimą bendruomenės ateičiai.

Kidulių miestelio 465-metis ir bendruomenės centro „Vinkšnupis“ 20-metis buvo graži šventė, parodanti, kokia svarbi yra vienybė, tradicijos ir bendrystė nedideliuose miesteliuose.

Džiaugiamės, kad Kiduliai, švęsdami savo turtingą praeitį, toliau žvelgia į ateitį su ambicingais planais ir tvirta bendruomene.

Foto: facebook.com Pijus Mock

Daugiau fotonuoyraukų rasite čia – https://www.facebook.com/groups/kiduliai/permalink/10164173736033102/

Jums taip pat patiktų